2019. május 7., kedd

Melyik oldal fizet a legtöbbet ugyanazért a feladatért?

Sok külföldi pénzkeresős oldalon találjuk meg ugyanazokat a kérdőíveket, OfferWall ajánlatokat, azonban nem mindegy, hogy melyiken dolgozunk: az egyes oldalak más-más összeget fizetnek nekünk, miközben pontosan ugyanazt kell csinálnunk rajtuk, hiszen ugyanazzal a külsős céggel állnak szerződésben (az OfferWall-ok működéséről részletesebben itt írtam).

Hogy ne dolgozz kevesebb pénzért, mint amennyiért tehetnéd, megnéztem a legnépszerűbb angol nyelvű, hazánkból is elérhető oldalakat, és összehasonlítottam, hogy ugyanazon feladatokért melyik mennyi pénzt fizet. Ha nem szeretnéd az egészet végigolvasni, íme a tanulság: használd a Keep Rewarding-ot, az fizet a legtöbbet.

A számításról


Az egyes oldalak más-más árfolyamon váltják be a pontokat. Annak érdekében, hogy az eredményeket össze lehessen hasonlítani, minden esetben dollárra váltottam át a pontokat. Vannak olyan oldalak, ahol $1-$2 kivétele esetén kevesebb pénz jár a pontjainkért, ezeken az $5 kikérését vettem alapul. Előfordul az is, hogy $50-$100 kikérésénél több pénz jár a pontokért, ezt azonban nem vettem figyelembe.

Nem minden oldalon található meg minden OfferWall, illetve előfordult, hogy azok ajánlatai különböztek - ilyenkor nem szerepel összeg az összehasonlításban.

Összehasonlítás

 

7 oldalon 4 különböző OfferWall ajánlatait hasonlítottam össze. Alább látható az OfferWall neve, az ajánlat neve, majd az, hogy az adott oldal mennyit fizet érte. Sárgával kiemeltem a legtöbbet fizető oldalt.

AdGate Media: Gamehag
Points2Shop $0.93
PointsPrizes $1.6
Earnably $1.44
Keep Rewarding $1.8
SuperPay $1.56
PrizeRebel $1.18
Clixsense -

AdGate Media: Minecraft Quiz
Points2Shop $0.02
PointsPrizes $0.046
Earnably $0.04
Keep Rewarding $0.0525
SuperPay $0.04
PrizeRebel $0.03
Clixsense -

AdScend: Profil kitöltés
Points2Shop -
PointsPrizes $0.33
Earnably $0.035
Keep Rewarding -
SuperPay -
PrizeRebel $0.025
Clixsense -

Persona.ly: My Point Saver
Points2Shop -
PointsPrizes $0.026
Earnably -
Keep Rewarding -
SuperPay $0.027
PrizeRebel $0.018
Clixsense $0.02

OfferToro: Autodoc
Points2Shop $3.9
PointsPrizes $6.5
Earnably $5.15
Keep Rewarding $7.32
SuperPay $5.85
PrizeRebel $4.48
Clixsense $6.1


Az eredmények


Bár csak néhány ajánlatot hasonlítottam össze, az egyes oldalak jellemzően meghatározott százalékot tartanak meg a külsős cég által fizetett pénzből, így az eredmények valószínűleg általánosíthatóak.

Mindezek alapján a legjobban fizető oldal a Keep Rewarding. Ahhoz, hogy ezt az összeget megkapd, legalább $5-t kell kikérned, mivel ennél kevesebb kikérése esetén a pontjaidat rosszabbul váltják be ($10 és afelett viszont még több pénzt kapsz a pontokért!) Ha valamelyik OfferWall elérhető náluk, akkor nem érdemes azt máshol használni.

Teljes sorrendet nehéz lenne felállítani, mivel a különböző OfferWall-ok esetében eltérő százalékot tartanak meg az egyes oldalak, így a sorrend mindig változik, de a második helyre a PointsPrizes került, ha tehát valamit a Keep Rewarding-on nem találsz, ott érdemes először megnézni. Ennél az oldalnál érdemes figyelembe venni, hogy a kifizetési limit $20.

A SuperPay, az Earnably és a Clixsense került a harmadik helyre, attól függően, hogy melyik OfferWallokat használod.

Tanulság


Az egyes oldalak nagyon különböző összegeket fizetnek ugyanazért a feladatért, néha majdnem kétszer annyit kaphatunk, ha egy másik oldalon végezzük el a feladatot. Ha csak egyetlen rövid tanulságot akarsz levonni: használd a Keep Rewarding-ot, az fizet a legtöbbet.

1 megjegyzés: