2019. március 28., csütörtök

Kérdőív kavalkád

Az interneten való pénzkeresés egyik népszerű módja a kérdőív kitöltés. Népszerűségét az adja, hogy bárhol, akár mobiltelefonról is lehet dolgozni, nem igényel különösebb szaktudást, véleményünk hasznos, mert segíti termékek fejlesztését vagy tudományos kutatásokat, és rendszeres jövedelemre tehetünk szert a segítségével.

Aki még nem ismeri a kérdőíves oldalakat, az elveszhet a nagy kavalkádban, hiszen rengeteg olyan magyar nyelvű vagy angol nyelvű oldal van, ami itthonról is elérhető, és amivel pénzt lehet keresni. Magyarul népszerű például a MarketAgent, angolul a SurveyRewardz, a Testable Minds vagy a SuperPay, de ezen kívül számtalan kérdőíves oldal vár még, ahova érdemes regisztrálni (egy részletes lista, tesztekkel itt található).

Hogy egy kicsit jobban átlásd a lehetőségeket, nézzük meg, hogy milyen oldalak vannak!

Piackutatás

 

Ezek az oldalak különböző termékekről, azokhoz való hozzáállásodról kérdeznek. A megrendelő jellemzően valamilyen terméket gyártó cég, aki ez alapján akarja kialakítani a termékportfólióját, vagy tesztelni, hogy egy új terméke mennyire lesz sikeres. Néha termékmintát is kaphatunk, de a kérdőíves oldalaknál ez azért nem jellemző, nekem még nem is volt ilyenben részem. Példa ilyen oldalra: MarketAgent

Tudományos felmérés

 

A tudományos felméréseknél valamilyen tudományos kérdésre keresik a választ, jellemzően pszichológiai teszteket kell elvégezni. Itt sem szükséges semmilyen szakmai tudás, nem arra kíváncsiak, hogy te mit tudsz egy témában, hanem a viselkedésedet, a válaszaidat, a véleményeidet vizsgálják és hasonlítják össze másokéval. Magyar nyelven sajnos nincs tudományos felmérésekkel foglalkozó oldal, csak angolul. Példa: Testable Minds

Közvélemény-kutatás

 

A közvélemény-kutatásokban nem egy termékről, hanem valamilyen témában való véleményedről kérdeznek. Ez általában kevésbé unalmas, mint egy piackutatásos kérdőív, de nem is olyan érdekes, mint egy pszichológiai kísérlet. Itt sincsenek jó vagy rossz válaszok, tehát nyugodtan lehetsz őszinte.

Ha szeretnél rendszeres jövedelemre szert tenni kérdőívekből, érdemes minél több ilyen oldalra regisztrálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése