2019. szeptember 9., hétfő

SuperPay ismeretető

A SuperPay egy nemzetközi oldal, ahol kérdőívek kitöltésével, illetve más ajánlatok segítségével van lehetőségünk pénzt keresni. Az oldal felülete angol, de a kérdőívek magyar nyelven szoktak lenni, így ha nem tudsz angolul, akkor is érdemes regisztrálni az oldalra.

Mivel a SuperPay sok különböző külső szolgáltató segítségével biztosítja számunkra a bevételt, és mindegyik ilyen szolgáltató külön menüpontban érhető el, az oldal elsőre talán túl összetettnek, komplikáltnak tűnik. A használata valójában egyszerű, csak néhány menüpontra van szükségünk, és ha egy kis időt szánunk rá, hogy átlássuk, már minden teljesen egyértelmű lesz.

A fizetett kérdőívek megtalálása


A Paid Surveys menüpontban találhatóak a fizetős kérdőívek. Minden egyes link más-más kérdőív szolgáltatóhoz vezet, így különböző külsejű felületen, és eltérő módon lehet használni őket.

Az első, Top Surveys and Offers menüpont azokat a szolgáltatókat listázza, amik az előző pár órában fizettek a SuperPay felhasználóinak. Ez jelentheti azt, hogy éppen van rajtuk valamilyen kérdőív, azonban a legtöbb esetben ezek nem Magyarországot célozzák, így nem biztos, hogy itt nagyobb szerencsénk lesz, mint máshol. A legtöbb linket megnyitva valóban egy piros üzenetet találunk az oldal tetején, ami azt jelzi, hogy Magyarországról nem tölthetőek ki a kérdőívek. Egyes linkeknél már eleve írják, hogy "US" vagy valamilyen más hasonló pár betűs kódot, ami azt jelenti, hogy az adott szolgáltató csak Amerikából, vagy más adott országokból érhető el.

Rögtön alatta fel is ajánlja, hogy listázza az országunkban biztosan elérhető kérdőíveket (első kék link, ami amúgy a Paid Surveys menüpont második almenüjére mutat, így máskor innen érhetjük el egyszerűen), illetve a nemzetközi ajánlatokat (második kék link), valamint alatta további, nem feltétlenül kérdőíves oldalakat is listáz.

Ha találsz olyan kérdőíves szolgáltatót, ami elérhető itthonról, akkor megjelenik a kérdőívek listája. Itt többnyire (de nem mindig) láthatod, hogy milyen hosszú idő kitölteni a kérdőívet, illetve az is ott van, hogy mennyi pénzt kapsz a kérdőívért. Érdemes elmenteni ezt az aloldalt, hogy később rögtön meg tudd nyitni, mivel nagy valószínűséggel máskor is találhatsz itt fizetős ajánlatokat.

Egy-egy kérdőív megnyitásához a SuperPay.me logóra, vagy más felületeken az ennek megfelelő, más designú gombra kell kattintani. Ez átvisz a külső szolgáltató oldalára (eltérő külsejű felület), ahol első alkalommal kérhetik, hogy adjuk meg az e-mail címünket, hogy a továbbiakban azzal azonosítsanak minket. Érdemes ugyanazt használni, amit a SuperPay-es regisztrációkor adtunk meg, illetve ha ezzel a külső szolgáltatónál más helyen már találkoztunk, és van regisztrációnk, akkor kötelesek vagyunk itt is azt használni, mivel a többszörös regisztrációt tiltja a szabályzatuk.

Ha tovább megyünk a Paid Surveys menüpontban, láthatjuk, hogy a fentiekhez hasonlóan a legtöbb menüpont egy külön kis gyors regisztrációt kíván. Ezeket csak egyszer kell megtennünk, viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy lássuk az ott lévő ajánlatokat. Az e-mail címen kívül vagy helyette néhol más adatokat kérnek megadni, de általában nagyon gyors a regisztráció.

Egyes helyeken, például az amúgy magyar felülettel rendelkező TheoremReach vagy Wannads menüpontokban a dollár helyett pontokat látunk. Ennek csupán technikai oka van (az adott külső szolgáltató úgy működik, hogy csak pontokat tud kijelezni), a pontok később átválthatóak dollárra, és 1 pont 0.01 dollárnak felel meg.

A fizetett kérdőívek kitöltése

 

Ha végigmentünk a fenti folyamaton, azaz elvégeztük a gyors regisztrációkat, akkor már láthatjuk, hogy hol vannak itthonról is elérhető kérdőívek. Ezeket az aloldalakat érdemes a kedvencek közé vagy más helyre elmenteni, hogy gyorsan meg tudjuk nyitni őket, és ne kelljen mindig a menüt használni. Szükségünk lesz a linkekre, a SuperPay ugyanis nem nagyon küld semmiféle értesítést a kérdőívekről, nekünk kell rendszeresen megnyitnunk, és megnéznünk, hogy vannak-e az egyes menüpontokban új lehetőségek. Érdemes próbálkozni, mert nap mint nap jelenhetnek meg kérdőívek, és könnyen lecsúszhatunk róluk, ha nem nyitjuk meg az oldalt.

Az, hogy egy kérdőív megjelenik számunkra, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy valóban ki tudjuk tölteni. Különösen eleinte fordulhat elő, hogy egy gyors előzetes kérdés során kiderül, hogy nem tartozunk az adott felmérés célcsoportjába. Ahogy az egyes szolgáltatók egyre jobban megismernek, az ilyen kis felesleges körök egyre ritkábbak lesznek, azonban eleinte könnyen lehet, hogy csak minden második vagy kevesebb kérdőívet tudjuk valóban kitölteni, ezért türelmesnek kell lenni, amíg az oldalak megismernek minket.

Az Offer Wallok használata


Az Offer Wall menüpontban lehetőségünk van pénzt keresni a kérdőívek mellett más módszerekkel is, jóllehet itt is megjelenhetnek kérdőívek, például az AdGate almenün belül.

A kérdőíves szolgáltatókhoz hasonlóan az egyes menüpontok itt is más-más cégeket rejtenek, különböző ajánlatokkal. Több menüpontban találunk például kvízjátékokat, amik teljesítése után pontot kapunk, vannak videók, amiket csak meg kell néznünk a pontokért, de akadhat olyan is, hogy valamilyen program telepítése után fizetnek. Érdemes ezeket a lehetőségeket is megvizsgálni, és kipróbálni, hogy melyik ajánlatok azok, amiket szívesen csinálunk. Így a legtöbb esetben akkor is tudunk pontokat gyűjteni, amikor éppen semmilyen kérdőív nem érhető el, és közben lehet, hogy jól szórakozunk is.

Az Offer Wallok használatáról itt olvashatsz bővebben.

Pénz kikérése

 

A SuperPay $1-tól fizet PayPalra vagy Skrillre, illetve (a pontok esetében) lehetőségünk van amerikai Amazon ajándékkártyát is kérni. A kifizetéseket általában néhány órán belül teljesítik.

Első alkalommal kérhetik a telefonszámunk ellenőrzését, ami abból áll, hogy felhív minket egy automata, bediktál pár számjegyet, és azokat nekünk be kell írnunk az oldalon. Amennyiben mobiltelefonról nem működik a funkció, érdemes lehet vonalas telefonnal vagy másik szolgáltatóval próbálkozni.

A pénzt a Rewardz menüpont Withdraw Points, illetve Withdraw Cash almenüjében lehet kikérni. A pontokat és a pénzt ugyanezen menü Convert Points & Cash almenüpontjában válthatjuk át egymásra.

Regisztráció


Ha szeretnéd kipróbálni az oldalt, regisztrálj itt! Ha pedig érdekelnek más, jól fizető kérdőíves oldalak is, nézd meg ezt a listát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése