2019. október 11., péntek

Milyen kérdésekre számíthatok?

A fizetett felmérések során különböző jellegű kérdőívekkel fogsz találkozni: vannak, amik piackutatás céljából készültek, vannak, amiket közvélemény-kutatási céllal küldenek ki, de tudományos, pszichológiai felmérésekkel is találkozhatsz. A kérdések ennek megfelelően a hétköznapjaidról, vásárlási szokásaidról vagy arról is szólhatnak, hogy mi a véleményed bizonyos témákról. Tudományos kutatások esetén elképzelt történések során kell döntéseket hoznod vagy IQ teszt feladatokat kell megoldanod (de nem baj, ha nem jók a válaszaid).

Fontos, hogy a kérdésekre mindig őszintén válaszolj, de nem kell félned, általában nincsenek túlságosan személyes kérdések, és ha mégis vannak, többnyire büntetés nélkül kihagyhatóak. Ha úgy döntesz, hogy egy kötelező kérdésre nem szeretnél válaszolni, bármikor otthagyhatod a kérdőívet anélkül, hogy befejeznéd. Ilyenkor ugyan nem kapsz pénzt érte, de büntetni sem szoktak ilyesmi miatt.

Tapasztalataim alapján a felmérésekben nem szoktak kényes kérdések lenni, eddig mindenre nyugodt szívvel válaszoltam. A puding próbája az evés - ahogy mondani szokták, szóval nyugodtan próbáld ki a kérdőíves oldalakat, és nézd meg, hogy mikre van kedved válaszolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése