2019. november 27., szerda

Külön e-mail cím kérdőíves oldalakhoz - érdemes?

Vannak, akik nem a szokásos, mindennapokban használatos e-mail címüket adják meg a kérdőíves oldalakon, hanem külön erre a célra regisztrálnak egy e-mail címet. Vajon érdemes ezt a megoldást használni?

A kérdőíves oldalaknál a gyorsaság különösen fontos. Egy-egy kérdőívre több embernek is elküldik a meghívókat, és ha valaki túlságosan későn reagál, akkor könnyen lehet, hogy lecsúszik a lehetőségről, mert addigra már minden hely betelt. Ha tehát a hagyományos e-mail címedre érkező levelekről kapsz a telefonodra vagy a számítógépedre értesítést, akkor hasznos, ha a kérdőíves oldalakon is ezt használod, hiszen az értesítésnek köszönhetően hamar a tudomásodra juthat, ha új kérdőív érkezett. Ugyanezen okokból ha nem kapsz értesítést, vagy olyan e-mail címet használsz, ahol gyakran késnek a levelek (néhány magyar szolgálatónál nekem voltak ilyen tapasztalataim), akkor érdemes lehet egy olyan címet használni, ahol tudsz értesítést kérni és gyorsan megérkeznek az e-mailek. Erre a célra én a Gmail-t ajánlom.

Vannak, akik a kéretlen reklámlevektől félve nem használják a szokásos e-mail címüket. A legális, valódi kérdőíves oldalak, amiknek a listáját itt megtalálod, sosem küldenek kéretlen reklámokat, ezért nem érdemes emiatt új e-mail címet regisztrálni. Ha sok új, ismeretlen, a listában nem található oldallal szeretnél próbálkozni, akkor esetleg érdemes lehet egy plusz címet is létrehozni (és azt átirányítani a jelenlegi e-mail címedre), de én a fenti listát ajánlom használatra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése