2019. május 13., hétfő

Miért nem sikerül pénzt keresned a kérdőíves oldalakkal? (statisztika)


Miközben sokan kapnak kisebb-nagyobb összegeket online kérdőívek kitöltéséből, vannak olyanok, akik bár regisztráltak kérdőíves oldalakra, nem jártak sikerrel. Több oka is annak, hogy miért nem keres valaki pénzt egy-egy ilyen oldallal, ebben a cikkben viszont csak arról szeretnék beszélni, amit a statisztikák mutatnak.

Vannak olyan kérdőíves oldalak, amik megmutatják, hogy az általad meghívott tagok mennyire aktívak, és mennyi jutalékot kaptál utánuk. Ezek áttekintésével képet kaphatunk arról, hogy hol véreznek el a legtöbben azok közül, akik végül nem keresnek pénzt az oldallal. Ennek érdekében áttekintettem azokat a Keep Rewarding tagokat, akik rajtam keresztül regisztráltak, és már volt némi idejük foglalkozni az oldallal.

Fontos tudni, hogy ez egy angol nyelvű oldal, ahol az ember nem kap meghívót, és aminek a használat előtti megismerése némi időt igényel. A magyar, meghívókat is küldő, egyszerűen kezelhető oldalakra ez a statisztika nem érvényes.

Összesen 44 tagot vizsgáltam meg, közülük 27, azaz 61% nem keresett pénzt az oldallal. Ez persze azt is jelenti, hogy 39% igen, ami az ő szempontjukból siker.

A vizsgált tagok közül 15-en, azaz 34%-uk a regisztráció napját követően soha nem lépett be többet az oldalra. A Keep Rewarding nem küld e-mail értesítéseket a pénzkeresési lehetőségekről, neked kell rendszeresen megnézni az ajánlatokat, ezért ők ezzel tulajdonképpen elvágták magukat a kereseti lehetőségek elől. Lehet, hogy túl komplikáltnak találták az oldalt, vagy kipróbáltak egy-két dolgot, és amikor nem jártak sikerrel, gyorsan feladták, vagy egyszerűen csak azt hitték, hogy majd e-mailben kapnak meghívókat az oldalra. A tanulság az, hogy ha te sem tartozol az aktívabb kérdőívezők közé, vagy tudod, hogy volt már olyan, hogy regisztráltál valahova, aztán el is feledkeztél róla, akkor lehet, hogy jobban jársz, ha inkább olyan oldalakra regisztrálsz, amik küldenek e-mailt, amikor van új kérdőív. Ilyenek például a magyar nyelvű oldalak ebben a listában, vagy angolul a SurveyRewardz (bár ott is több ajánlatot találsz, ha rendszeresen belépsz).

Mindössze 13 olyan tag (29%) volt, aki regisztráció után egy hónappal is aktív volt még az oldalon. Közülük 61% (8 személy) keresett pénzt. Számomra meglepő volt, hogy ez a százalék nincs közelebb a 100%-hoz, de valószínűleg arról van szó, hogy a többiek közül voltak akik regisztráltak, majd jóval később eszükbe jutott az oldal és ismét benéztek, ezért aktívnak tűntek (én csak az utolsó belépés dátumát látom), valójában azonban nem jártak rendszeresen vissza. Akárhogy is legyen, látszik, hogy az aktivitás megéri: 39%-ról 61%-ra ugrik a pénzt keresők száma, ha csak azokat nézzük, akik egy hónappal a regisztráció után is beléptek az oldalra.

Mivel nagyon kevés információt kapok az utánam regisztrálók után, ennél többet ez alapján sajnos nem tudok mondani, de a tanulság egyértelmű (és persze nem nagy újdonság): ha regisztrálsz valahova, és pénzt akarsz keresni, adj időt magadnak, hogy megismerd az oldalt, és ne gondold, hogy a regisztrációval már megadtad magadnak az esélyt, hogy online bevételt szerezz: az csak az első lépés a pénzkereséshez, és rendszeres további aktivitásnak kell követnie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése