2019. május 26., vasárnap

Cint - Amikor harmadik féltől származik a kitöltendő kérdőív

Sok kérdőív kitöltésért fizető oldalnál találkozhatsz olyan kérdőívekkel, amiket közvetlenül náluk rendelt meg egy-egy cég, de emellett gyakran belefuthatsz külsős cégek által kezelt kérdőívekbe is, amiket arról lehet megismerni, hogy általában nem az általad használt oldal designjával jelennek meg, illetve a címsorban is idegen honlapcím látható. Amikor egy angol nyelvű oldalon magyar kérdőívvel találkozol, akkor biztos lehetsz benne, hogy ilyen külsős cég oldalára kerültél át.

Az egyik legnagyobb ilyen külsős cég, amivel biztosan találkoztál már vagy találkozni fogsz, a Cint. A Cint 80-nál is több országban van jelen, és nem lehet közvetlenül regisztrálni hozzá kérdőív kitöltőként, helyette a kérdőíves oldalak regisztrálnak hozzájuk, akik továbbítják a kérdőíveket a hozzájuk regisztrált felhasználóknak. A Cint-en keresztül így a kérdőív megrendelők 1500 közösség 50 millió regisztrált tagját érhetik el.

Mivel a tudtodon kívül sok különböző oldalon belefuthatsz a Cint kérdőíveibe, érdemes lehet egy kicsit megismerkedni vele, hogy mit is tud ez a rendszer.

Az ilyen külsős kérdőívek esetében az egyik leggyakoribb probléma az szokott lenni, hogy az első pár kérdés után kiderül, hogy nem tartozol a kérdőív célcsoportjába. Ez azért van, mert a kérdőíves oldal tulajdonosánál megadott adataid nem kerültek át a Cint-hez. Jó tudni azonban, hogy a rendszer tanul: idővel egyre jobban megismer, és egyre kisebb eséllyel fog neked olyan kérdőívet adni, aminek nem tartozol a célcsoportjába. Ez a kezdetben zavaró probléma tehát idővel egyre ritkábban fog jelentkezni.

A rendszer figyeli az aktivitásodat, hogy megszűnt-e időközben az e-mail címed, ellenőrzi, hogy valóban az általad megadott országban vagy-e (vagy esetleg proxyval próbálod hamisítani), figyeli a válaszaid sebességét és mintázatát, és ez alapján csalásgyanúsnak jelölheti meg a válaszodat, sőt, a kérdőív tulajdonosok megadhatnak olyan oldalt is, ahova a rendszer kitöltés közben átirányít, ha úgy ítéli meg, hogy nem adsz kellően minőségi válaszokat. Ez a rendszer biztosítja, hogy a megrendelők azt kapják, amit kértek - neked pedig mindez azt jelenti, hogy ha csalni próbálsz, nem őszintén válaszolsz, akkor könnyen lehet, hogy nem fogsz a kérdőívért fizetséget kapni, és a későbbi meghívók is elmaradoznak.

Érdekesség, hogy a kérdőíves oldalak tulajdonosai beállíthatják, hogy milyen gyakran kapjanak a náluk regisztráltak új kérdőíveket (az alapbeállítás az, hogy 10 naponta), és külön kell nyilatkozniuk arról, ha nagyon hosszú, 35 percnél hosszabb kérdőíveket is vállalnak. Emiatt még ha több helyen is találkozol a Cint kérdőíveivel, nem biztos, hogy ugyanannyival vagy ugyanazokkal - és persze az is lehet, hogy ugyanazért a kérdőívért más-más összeget fizetnek neked.

A Cint kérdőíveivel a magyar oldalak közül például a MarketAgent-nél vagy a TGM Panel-nél találkozhatsz, az angol oldalak közül a SurveyRewardz, illetve szinte minden OfferWall-os oldal felületén összefuthatsz velük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése