2019. augusztus 19., hétfő

PayPal és bankszámla alapok

A Kérdőíves pénzkeresés Facebook csoportban sok kérdés merült fel a kifizetésekkel kapcsolatban, ezért úgy döntöttem, hogy írok egy rövid összefoglalót az alapokról.

A legtöbb kérdőíves oldal PayPal-ra vagy bankszámlára fizet.

PayPal regisztráció és használat


A PayPal egy internetes számla, amire itt tudsz regisztrálni. Az oldal felülete magyar, ezért nem lesz nehéz dolgod. A regisztráció során meg kell adod az e-mail címedet, és onnantól ez az e-mail cím lesz a PayPal címed, hasonlóan ahhoz, ahogy a bankszámládnak egy száma van. Amikor tehát kérdik a PayPal címedet, akkor azt az e-mail címet kell megadnod, amivel a PayPal-ra regisztráltál.

A PayPal-ra kapott pénzt el tudod költeni olyan webshopokban, amik támogatják ezt a fizetési módot (itthon is igen elterjedt, ezért sok ilyen lehetőség van), vagy ki tudod kérni a bankszámládra, ha megadod az adataidat.

Bankszámla használat


Azokon az oldalakon, ahol bankszámlára fizetnek, meg kell adnod a bankszámlaszámodat. Ez más, mint a bankkártyaszám: míg ez utóbbi ismeretében le tudnak venni pénzt a kártyádról, a bankszámlaszám esetében ettől nem kell félni, arra csak küldeni lehet pénzt, levenni róla nem.

A bankszámlaszámot sok helyen nemzetközi formátumban kérik, ez az IBAN. Az IBAN-hoz tartozik egy úgynevezett SWIFT (BIC) kód is, ami a bankodnak az azonosítója. A saját IBAN számodat le tudod kérni a bankod oldalán, ahol egyben megtalálod a SWIFT kódot is. Néhány nagyobb bank esetében itt találod a lehetőséget: OTP, CIB, Raiffeisen, ERSTE, K&H. Az utolsó linken a többi magyar bank SWIFT kódját is megtalálod.

Ha további kérdésed van, csatlakozz a Kérdőíves pénzkeresés Facebook csoporthoz, ha pedig olyan oldalakat keresel, ahonnan megtöltheted pénzzel a PayPal címedet vagy a bankszámládat, nézd meg ezt a listát. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése